Talent Ava Emanuel

Ruim een jaar geleden wist Ava Emanuel (15 jaar) de top-32 te halen op het Europese jeugdkampioenschap schermen in Kroatië. Een uitstekende prestatie, die haar de beloftestatus van de schermbond opleverde. Ze werd geselecteerd voor het jeugd-WK in Salt Lake City, dat echter werd afgelast in verband met corona. Ava bleef trainen, vijf dagen per week, om klaar te zijn voor het moment dat een toernooi wél door zou gaan.

Haar geduld en inzet worden nu beloond. Van 3 tot 11 april reist ze af naar Caïro voor het WK, om Nederland bij de cadetten (categorie U17) en junioren (U21) op floret te vertegenwoordigen. Met haar deelname aan het toernooi wil Ava ervaring opdoen en zich meten op internationaal niveau. Daar komen natuurlijk veel kosten bij kijken (onder meer visum en reis, CPR-test, verblijf, inschrijving en twee floretten).

Om dat bij elkaar te krijgen, is Ava een crowdfunding gestart op Talentboek Haarlem. De kosten voor het toernooi heeft ze bij elkaar! Maar ze heeft ook een nieuwe outfit nodig én mag meedoen aan een schermkamp met de Europese top. De schermsport kent helaas geen financiële ondersteuning van talenten en topsporters. Sport in Haarlem steunt Ava, jij ook? Ieder bedrag is welkom!

Geef Ava een steuntje in de rug onderweg naar Caïro! www.talentboek.nl/haarlem

FOTO: RENATA JANSEN
bekijk de hele agenda