Inschrijven voor de nieuwsbrief
logo sih

Haarlem genomineerd voor sportgemeente van het jaar

Leestijd: 2 minuten

|

11-07-2024

Haarlem maakt kans om de beste sportgemeente van 2023-2024 te worden. Samen met Dordrecht, Venray en Vught strijdt Haarlem om deze eervolle titel. Op 26 september 2024 is de prijsuitreiking.

Wethouder Sport Eva de Raadt: “Ik vind het heel belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen, ongeacht leeftijd, achtergrond of beperking. Ik ben heel trots dat onze inzet om het sportklimaat in Haarlem te verbeteren, wordt beloond met een nominatie. Dit is een groot compliment voor onze sportverenigingen en sportpartners.”

Freerunpark genomineerd voor beste sportinitiatief
Haarlem is ook genomineerd in de categorie ‘Beste Sportinitiatief’ met het freerunpark in het Nelson Mandelapark. Dit is het 1e outdoor freerunpark van de stad. Het park werd in 2022 officieel geopend en wordt sindsdien dagelijks gebruikt door jongeren uit de buurt en jonge freerunners die in een groep willen trainen. Ook bootcampers en skaters komen er vaak.

Wesley Sijm, freeruntrainer: “Echt heel tof dat we zijn genomineerd! Ik sprak laatst een moeder die mij hartelijk bedankte. Door het freerunpark spelen haar kinderen weer dagelijks buiten. Dat geeft mij een heel goed gevoel. Freerunnen is een heel creatieve sport; met simpele obstakels kun je eindeloos variëren. Heel terecht dat deze prachtige plek nu wordt erkend als beste sportinitiatief, ik hoop dat we de prijs ook winnen.”

Maak kennis met freerunning
Op 19 juli kunnen kinderen in Haarlem gratis kennismaken met freerunning en andere urban sports bij Olympia Haarlem. Op 20 en 21 juli wordt hier het Nederlands Kampioenschap Style 2024 gehouden. Topatleten laten Style, een vorm van freerunnen, zien op het hoogste niveau. Meer informatie vindt u op de website van NK Freerun.

Dit vind je misschien ook interessant:

Haarlem genomineerd voor sportgemeente van het jaar

Leestijd: 2 minuten
|

Haarlem maakt kans om de beste sportgemeente van 2023-2024 te worden. Samen…

Voetbal is theater: een sprankelende strijd om gelijkheid

Leestijd: 3 minuten
|

De kantine van SV Alliance ’22 was op 22 en 23 juni…

NK Freerunnen Style in Haarlem

Leestijd: 2 minuten
|

Op 20 en 21 juli vormt Haarlem het decor voor het NK…

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meer nieuws

Haarlem genomineerd voor sportgemeente van het jaar

Haarlem maakt kans om de beste sportgemeente van 2023-2024 te worden. Samen...

Voetbal is theater: een sprankelende strijd om gelijkheid

De kantine van SV Alliance ’22 was op 22 en 23 juni...

NK Freerunnen Style in Haarlem

Op 20 en 21 juli vormt Haarlem het decor voor het NK...

logo sih