Inschrijven voor de nieuwsbrief
logo sih

Nova College CIOS introduceert eerste Haarlemse sportbox tijdens Nelson’s Picknick

Leestijd: 2 minuten

|

17-06-2024

Studenten Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp introduceerden met SportSupport en Buurts Haarlem de eerste Haarlemse sportbox op woensdag 12 juni tijdens de jaarlijkse Nelson’s Picknick in het Haarlemse Nelson Mandelapark. De activiteit is onderdeel van de jaarlijkse Vitaliteit in de buurt-projectweken van het CIOS.

Buurtbewoners van het Nelson Mandelapark waren tijdens Nelson’s Picknick van 14.00 – 19.00 uur welkom om mee te doen aan een programma met sportieve activiteiten verzorgd door CIOS studenten. De CIOS studenten demonstreerden de sportbox. De sportbox is een mobiele houten kist gevuld met sport- en spelmaterialen beschikbaar voor alle bewoners van de Indische en Transvaalbuurt. De sportbox is gevuld met onder andere jongleerspullen, voetballen, badmintonrackets, jeu de boules ballen om de hele buurt samen in beweging brengen. Vanuit buurtcentrum Het Fjord kan de sportbox naar elke gewenste locatie in de buurt worden verplaatst en Buurts Haarlem regelt de uitgifte. De sportbox is tot stand gekomen via een samenwerking tussen SportSupport en het CIOS en is dankzij het Haarlems Sportakkoord gerealiseerd.

Kim Kop, docent Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp, vertelt na afloop: ‘Het was heel leuk! Ruim 150 kinderen zijn geweest en daarbij allemaal ouders en bakfietsen natuurlijk. Dus het was de hele tijd gezellig druk met opvallend veel kinderen jonger dan 11 jaar.’

Vitaliteit in de buurt
Vitaliteit is wat het CIOS beweegt. Daarom houden eerstejaars CIOS studenten met hun docenten deze maand vitaliteitsactiviteiten voor diverse doelgroepen in en om het Nelson Mandela Park: van kinderen van basisschool De Cirkel tot ouderen met een haperend brein. De activiteiten, in samenwerking met SportSupport en Buurts Haarlem, brengen de buurtbewoners samen en introduceren bij hen de sport- en spelmogelijkheden in de buurt. Ook komende week gaan de CIOS studenten weer sportactiviteiten verzorgen in de wijk.

 

Dit vind je misschien ook interessant:

Haarlem genomineerd voor sportgemeente van het jaar

Leestijd: 2 minuten
|

Haarlem maakt kans om de beste sportgemeente van 2023-2024 te worden. Samen…

Voetbal is theater: een sprankelende strijd om gelijkheid

Leestijd: 3 minuten
|

De kantine van SV Alliance ’22 was op 22 en 23 juni…

NK Freerunnen Style in Haarlem

Leestijd: 2 minuten
|

Op 20 en 21 juli vormt Haarlem het decor voor het NK…

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meer nieuws

Haarlem genomineerd voor sportgemeente van het jaar

Haarlem maakt kans om de beste sportgemeente van 2023-2024 te worden. Samen...

Voetbal is theater: een sprankelende strijd om gelijkheid

De kantine van SV Alliance ’22 was op 22 en 23 juni...

NK Freerunnen Style in Haarlem

Op 20 en 21 juli vormt Haarlem het decor voor het NK...

logo sih