Inschrijven voor de nieuwsbrief
logo sih

YONEX Dutch Junior brengt wereldtop naar Haarlem

Leestijd: 3 minuten

|

13-02-2024

De YONEX Dutch Junior is hét internationale badmintontoernooi voor jeugd onder 19 jaar. Topspelers van over de hele wereld reizen af naar Haarlem en nemen het van 28 februari tot en met 3 maart tegen elkaar op in de DEGIRO-hal. Verwacht spectaculaire wedstrijden, goed eten en een hal vol gezelligheid. 

Het is het grootste van de vier Junior International Grand Prix-toernooien en het sterkste jeugdbadmintonevenement ter wereld, aldus Jules Bakker en Thilini Scherpenzeel, de toernooi- directeuren vanuit organisator BC Duinwijck. “Met ruim driehonderd deelnemers uit meer dan dertig landen, waaronder Nederland, Duitsland, Italië, Canada en

Australië, maar de focus ligt op China, Zuid-Korea, India, Indonesië en Japan. Voor Europese talenten is de Dutch Junior dé kans om zich te meten met leeftijdsgenoten uit Azië, waar badminton een gigantisch grote sport is.” 

Toekomstige top
Op alle onderdelen – herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel – is het niveau indrukwekkend hoog. Thilini: “Je ziet hier de toekomstige sterren in actie, spelers die je over een aantal jaar tegenkomt op EK’s, WK’s en de Olympische spelen. Het wordt heel serieus genomen, iedereen in de badmintonwereld vindt dat ze hierbij moeten zijn, voor de punten én het prestige. Teams komen met hun eigen

fysiotherapeuten, trainers, teammanagers en soms een kok en een tolk. China is dit jaar vertegenwoordigd met dertig personen: 24 sporters plus begeleiding. Voor veel jonge spelers is dit hun eerste ervaring buiten hun thuisland, waardoor ze kunnen wennen aan ander eten, andere omstandigheden, ter voorbereiding op een leven als topsporter.” 

Haarlem Sportstad
Voor deze 43e editie van het toernooi hebben ruim zeventig trotse vrijwiligers van

Duinwijck maandenlang hard gewerkt. Jules: “De hele omgeving is hierbij betrokken. We hebben mooie samenwerkingen onder andere met Ibis Haarlem en Stayokay, en we verzorgen het vervoer van en naar de sporthallen van Onze Gezellen, Olympia en Beverwijk, omdat er naast de wedstrijden ook getraind wordt. Het vreemde is, bijna overal is badminton een grote sport behalve in Nederland. Terwijl het zo spectaculair is, de snelste racketsport ter wereld! Dit jaar speelt toevallig een Nederlands-Indiase jongen voor Duinwijck; hij is als tweede geplaatst bij de heren en hoewel hij zelf geen Haarlemmer is, voegt het toch een lokaal tintje toe.” 

“Dit evenement zet Haarlem als sportstad wereldwijd op de kaart”, gaat Jules verder. “Het is het beste wat we op sportgebied hebben, qua omvang en professionaliteit is er niets vergelijkbaars. De mix van verschillende (sport)culturen creëert een fantastische sfeer, je weet niet wat je meemaakt. Natuurlijk zijn de finales op zond

ag adembenemend spannend, maar ook op de dagen ervoor bruist de hal van energie. Wie van sport op het hoogste niveau houdt, moet dit een keertje hebben bijgewoond.” 

Kijk voor meer informatie op www.dutchjunior.com.
Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk. Daarnaast worden er diverse kidsactiviteiten en jeugdclinics georganiseerd .

Dit vind je misschien ook interessant:

Haarlem genomineerd voor sportgemeente van het jaar

Leestijd: 2 minuten
|

Haarlem maakt kans om de beste sportgemeente van 2023-2024 te worden. Samen…

Voetbal is theater: een sprankelende strijd om gelijkheid

Leestijd: 3 minuten
|

De kantine van SV Alliance ’22 was op 22 en 23 juni…

NK Freerunnen Style in Haarlem

Leestijd: 2 minuten
|

Op 20 en 21 juli vormt Haarlem het decor voor het NK…

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meer nieuws

Haarlem genomineerd voor sportgemeente van het jaar

Haarlem maakt kans om de beste sportgemeente van 2023-2024 te worden. Samen...

Voetbal is theater: een sprankelende strijd om gelijkheid

De kantine van SV Alliance ’22 was op 22 en 23 juni...

NK Freerunnen Style in Haarlem

Op 20 en 21 juli vormt Haarlem het decor voor het NK...

logo sih