Talkshow


Op maandag 16 oktober staat een nieuwe editie van de Talkshow Sport in Haarlem op het programma. Sportliefhebbend Haarlem komt bij elkaar voor deze show vol vaart en variatie, waarin alle aspecten van de (Haarlemse) sport aan bod komen: van talenten en topsport tot breedtesport en sportondernemers.

In de talkshow onder meer de volgende onderwerpen:

  • De meiden van T.W.O. Dance deden mee aan het WK Streetdance in Blackpool, na een jaar lang keihard werken aan hun choreografie in het thema ‘basketbal’. Bij de talkshow voeren ze deze flitsende dans nog één keer op.
  • Marco Neuvel droomde als jeugdspeler van Ajax van een mooie profcarrière. Knieblessures maakten een einde aan die droom. Nu zet hij zich als sportondernemer in om de volgende generatie een gezonde toekomst te bieden.
  • Jaap Eden werd wereldkampioen schaatsen én wielrennen. Daarmee werd hij de eerste nationale sportheld en één van de ‘Helden van Haarlem’. Maar wel een tragische held, die ten onder ging aan drank, roken en vrouwen. Historicus Marnix Koolhaas vertelt waarom Jaap Eden tóch geëerd moet worden.
  • Badminton en turnen zijn Haarlemse ‘kernsporten’. Op ons podium nemen voorzitters Elvira Denteneer (badmintonclub Duinwijck) en Anouk Bloembergen (gymnastiekvereniging BATO Haarlem) het in een sportieve strijd tegen elkaar op.
  • Jongeren zijn steeds meer bezig met hoe hun lijf eruitziet, op het dwangmatige af. Ook veel volwassenen worstelen met gewicht en gezondheid. Crashdiëten, supplementen, pillen en poeders beloven wonderen. Gunilla Boomsma was onder meer actief als sportdiëtist bij AZ en gaat in op de zin en onzin rondom sport en voeding.
  • Twee talentvolle sporters van het Mendelcollege vertellen over hun dromen om de top te bereiken en wat ze daarvoor moeten doen en laten.

 

De talkshow vindt plaats op maandag 16 oktober vanaf 20:15 uur, bij het Mendel College in Haarlem-Noord. De toegang is gratis, wel op voorhand even aanmelden via deze link.