Inwoners Haarlem-IJmond steunen massaal lokale clubs

Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Landelijk hebben meer dan 30.000 clubs dat gedaan, waarvan 159 in de regio Haarlem-IJmond. Ruim 3100 leden van Rabobank Haarlem-IJmond hebben gestemd op hun favoriete club of vereniging. Begin november werden de resultaten bekendgemaakt op een bijeenkomst op IJsbaan Haarlem.

Op een bijeenkomst op IJsbaan Haarlem werden de clubs en verenigingen verblijd met de resultaten van Rabo ClubSupport.

Daar werd een groot aantal clubs en verenigingen, waaronder veel Haarlemse sportclubs, verblijd met een bedrag variërend van 100 tot 3611 euro, te besteden aan uiteenlopende doelen. Zo kan Rugbyclub Haarlem nu materiaal aanschaffen om trainingen en clinics te geven op scholen en buurtverenigingen. Ook Honkbalweek Haarlem ontving een bijdrage voor het geven van clinics op scholen en pleinen. De Haarlemse Reddingsbrigade, die zich ervoor inzet om te zorgen dat íedereen zwemles kan krijgen, ontving een eerste aanzet om het nieuwe clubgebouw aan De Mooie Nel in te richten.

Voetbalclub Alliance 22 kreeg een bijdrage voor een nieuw scorebord, Korfbalvereniging HKC Haarlem voor nieuwe dugouts en Hockeyclub Saxenburg voor een extra speelveldje voor de jeugd, wat nodig is in verband met de aanhoudende ledengroei. De volleyballers van Spaarnestad mogen zich verheugen op nieuwe tenues, terwijl voetbalvereniging Schoten de bijdrage aanwendt om het complex te verduurzamen met LED-verlichting en isolatiemaatregelen.

´Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben´, vertelt Jerry Notenboom, directeur coöperatieve Rabobank Haarlem-IJmond. ´Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je jezelf kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil ook kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.´

Meer informatie en alle ondersteunde verenigingen zijn te vinden op: Club overzicht – Rabobank)

bekijk de hele agenda