De Talentformule

Wat is talent en hoe kunnen we talent het best ontwikkelen? Deze vragen beantwoorden Tim Koning en Michiel van Schagen in hun recent verschenen boek De Talentformule.

De beide Haarlemmers zetten zich op diverse manieren in voor talent en talentontwikkeling, met als belangrijkste uitgangspunt dat ‘plezier en presteren’ hand in hand gaan. Zo gaf Tim Koning vanuit zijn bedrijf YAAP | sport- en prestatiepsychologen onlangs twee workshops voor Haarlemse verenigingen over de onderwerpen groeimindset en plezier.

In De Talentformule maken Koning en Van Schagen, aan de hand van gesprekken met topsporters en de laatste inzichten uit de wetenschap, duidelijk dat talent veel meer is dan alleen aanleg. Verborgen in De Talentformule ligt de combo-bonus van talentontwikkeling: een gouden lemniscaat van leervermogen en plezier, de belangrijkste voorwaarde voor topprestaties.

De Talentformule laat je nadenken over je begrip van talent en je eigen handelen in het ontwikkelen ervan. Het boek biedt talenten, ouders, trainers, coaches, docenten, beleidsmakers en iedereen die zich met talentontwikkeling bezighoudt een ‘bril’. Wanneer je deze opzet, zie je overal mogelijkheden voor groei en plezier, zo beloven de auteurs.

De Talentformule is uitgegeven door Arko Sports Media (paperback, € 24,95) en is onder meer verkrijgbaar via de site van de uitgever.

bekijk de hele agenda