Eerste magazine Sport in Haarlem gepresenteerd

Haarlem is een eigen sportmagazine rijker. Op maandagavond 15 april, na afloop van de talkshow van ‘Sport in Haarlem’, werd het eerste nummer gepresenteerd. Drievoudig Olympisch kampioene Yvonne van Gennip overhandigde de eerste exemplaren aan de Haarlemse topsporters Loran de Munck en Floor Slooff.

Johan Tempelaar van Sport in Haarlem, turners Floor Slooff en Loran de Munck en Olympisch kampioen Yvonne van Gennip

Loran de Munck werd in 2022 de Haarlemse sportman van het jaar, Floor Slooff in 2023 sportvrouw van het jaar. De twee gaan in het magazine in een dubbelinterview met elkaar in gesprek. Het is één van de uiteenlopende verhalen over de sport in ‘stad en streek’. Van topsport en breedtesport tot nieuwe sportinitiatieven en lokaal sporttalent.

Zo is er onder meer ruimte voor de sportactiviteiten van SportSupport en het CIOS tijdens de Koningsspelen, blikt toernooidirecteur Peter Herkemij vooruit op de komende editie van de Haarlemse Honkbalweek en vertelt Bram Schuit over TV Smash, een tennisvereniging speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook is er ruimte voor lokale sporttalenten als Sebastiaan van Teeffelen (karate) en Ava Emanuel (schermen), terwijl de Haarlemse sportwethouder Eva de Raadt in een interview ingaat op haar visie, wensen en ambities op sportgebied.

Yvonne van Gennip, met drie gouden schaatsmedailles Haarlems meest succesvolle Olympiër, overhandigde niet alleen het eerste nummer, ze schreef ook het voorwoord voor het magazine. Het magazine is 32 pagina’s dik en wordt verspreid via sportverenigingen en -accommodaties, huisartsen, fysiotherapeuten en maatschappelijke organisaties.

Uitgever van het magazine is Sport in Haarlem, dat een podium geeft aan de sport in stad en streek. Onder meer met geprinte uitgaves als het magazine, maar ook via de website www.sportinhaarlem.nl, diverse social media-kanalen en met een eigen sporttalkshow bij topsporttalentschool het Mendelcollege. Daarbij is steeds aandacht voor zowel het rijke sportverleden in Haarlem en omgeving (‘gister)’ als voor de huidige breedte- en topsport (‘vandaag’) en aanstormende toptalenten (‘morgen’).

bekijk de hele agenda