Haarlem Honkbalweek: de vrijwilligers

Zoals zo veel evenementen is ook een Honkbalweek zonder vrijwilligers ondenkbaar. Meer dan honderd vrijwilligers werken acht dagen keihard om het de ruim 35.000 bezoekers naar de zin te maken.

Zoals Renata Jansen (foto), in het dagelijks leven sport-, portret- en eventfotograaf. In 2018 was ze nog beroepshalve aanwezig bij het honkbalevenement. Deze editie doet ze dat voor het eerst als vrijwilliger. Ze leverde onder andere al beeldmateriaal voor de kalender en is
aangewezen als ´hoffotograaf´ tijdens het toernooi.

Een belangrijke taak is weggelegd voor de Liaisons, die de teams met raad en daad terzijde staan en onder meer zorgen dat het vervoer van en naar het veld goed is geregeld. Pablo Nieuw is al vanaf 2006 dé contactpersoon van het Cubaanse team en voorheen van de Antillen. Zijn ´chef´, die alle liaisons aanstuurt, is een pitcher uit de hoofdklasse: Lars Broersen van Hoofddorp Pioniers. Lars begon zijn vrijwilligers-carrière als batboy in 2006 samen met zijn teammaten van de honkbalacademie Rabbits en begeleidde sinds 2012 de bat boys. Deze editie is er dus een nieuwe rol voor hem weggelegd.

www.honkbalweek.nl

bekijk de hele agenda