Haarlemse Petronella van Malsen wereldkampioen suppen in Thailand

Met éen zilveren en twee gouden medailles keerde de Haarlemse Petronella van Malsen terug naar Nederland. Ze verdiende het eremetaal tijdens het WK Suppen in de Thaise badplaats Pattaya. Omdat ze op drie individuele onderdelen zo hoog eindigde, werd ze wereldkampioen suppen in de categorie 40 plus.

Terug uit Thailand geeft Petronella weer gewoon bootcamps, personal training en suplessen vanuit haar eigen onderneming annex winkel op de hoek van de Spaarnwouderstraat en de Vissersbocht. Want Petronella is een echte amateur. “Suppen is mijn lust en mijn leven. Maar de sport is zeker in Nederland te klein om full-prof te kunnen zijn. In dat geval had ik mij volledig op deze sport kunnen focussen, trainen, voeding noem maar op. Ik leef als een echte amateur. Het was bijna dertig graden kouder toen ik op Schiphol landde. Ik heb even een weekeinde uitgerust en vervolgens gewoon de draad opgepakt.”

Pattaya
Een reis naar Thailand waar 1100 deelnemers zich voor het WK suppen hadden aangemeld is natuurlijk een kostbare zaak. Gelukkig had Petronella sponsoren die haar reis en verblijf voor hun rekening namen. “

Een Russische distributeur van Mistral, een bekend merk voor oceaanwatersport, met een SUP school in Thailand betaalde mijn ticket en Mistral zelf, nam het verblijf in Pattaya voor zijn rekening. Anders had ik het niet kunnen doen.”

Florida
Omdat Petronella inmiddels 42 telt, besloot ze zich in te schrijven op de drie onderdelen spint, technische race en de lange afstand in de categorie 40 plus. De concurrentie was heftig, want zeker landen uit Azië als Japan zijn in opkomst. “Op de sprint eindige ik als tweede, op de onderdelen lange afstand, en de technische race werd ik eerste. Het bleek ruim voldoende voor het algemeen wereldkampioenschap. Daarna ben ik lekker door Thailand getrokken. En nu dus weer terug in mijn eigen koude kikkerlandje. Onder andere om te trainen voor het volgende WK in Florida. Daar ga ik natuurlijk naar toe om mijn titel te verdedigen!”

 

bekijk de hele agenda