Het Talent: Lizz Hoekema

Om 06:30 op de trein vanuit Heerhugowaard richting Haarlem. Ochtendtraining, school, middagtraining, school en weer met de trein naar huis. Voor Lizz Hoekema is dit bijna dagelijkse kost. Zij heeft er alles voor over om een nog betere turnster te worden.

De 14-jarige Lizz komt oorspronkelijk uit Heerhugowaard. Sinds 2018 turnt zij bij BATO Haarlem. Vliegen, springen doet zij met veel plezier in de turnhal in Haarlem. Lizz werd door haar kleutergym juf geïntroduceerd met het ‘echte’ turnen. Haar eerste turnles was op haar 5e. Sindsdien is zij niet meer weg te slaan uit de turnhal. Bij haar turnvereniging in Heerhugowaard behaalde zij enorm goede resultaten. Toen zij tweede werd op het NK-meerkamp op niveau 3 en vervolgens bij het NK op niveau 2 tweede werd op vloer en balk, maakte zij de overstap naar topsport. Bij Haarlem BATO vond zij haar uitdaging.

Trainen en het gevoel dat je ergens hard voor aan het trainen bent, geeft Lizz plezier. Zij leert graag nieuwe dingen en zoekt overal de uitdaging in. De brug met ongelijke leggers is haar favoriete onderdeel. Hier ziet zij haar meeste uitdaging. Haar bewegingsgevoel maakt Lizz zo’n goede turnster. Met alle draaien, en sprongen in de lucht kan zij nog goed voelen waar zij is. Dit is haar sterkste punt. Dit valt ook te zien in haar prestaties. Op een internationale wedstrijd in Slowakije werd zij twee jaar terug 2e op de brug. Een hele vette ervaring. Ze heeft een jaar met blessures achter de rug, maar Lizz turnt weer bijna zoals voorheen en leert volop nieuwe elementen. Ze turnt weer wedstrijden en kijkt uit naar de toekomst.

Zij droomt ervan om internationaal bekend te worden en vooral om elke keer nóg beter te worden, met als kers op de taart: een element vernoemd naar haar op de brug. Deze doelen zorgen ervoor dat zij vol motivatie bijna elke ochtend vroeg de trein pakt richting de turnhal en school.

Om haar dromen te kunnen blijven najagen heeft Lizz op talentboek een crowdfunding gestart. Doneren kan via: https://sport.talentboek.nl/profiel/12116-lizz.html


Maxime Prenger van YAAP Sport- en Prestatiepsychologen belicht voor Sport in Haarlem iedere maand een sporttalent. Bij YAAP geloven ze dat plezier in sporten voorop staat, dat daardoor groei en ontwikkeling versneld worden, en dat prestaties daar een gevolg van zijn. Meer weten over de rol van plezier bij talentontwikkeling en de kracht van plezier in presteren? Kijk op: www.yaap.eu

 

 

bekijk de hele agenda