KNLTB viert 125 jaar: Start op HLTC met Tom Okker en Marcella Mesker

Op een sfeervolle maandagochtend op 4 december keerde tennislegende Tom Okker terug naar zijn ‘oude nest’ op de tennisclub HLTC in Haarlem. Deze bijzondere gebeurtenis markeerde de aanvang van de viering van het 125-jarig bestaan van de KNLTB. Okker was door de KNLTB uitgenodigd om op HLTC, de oudste tennisclub van Nederland, een podcast in interviewvorm op te nemen.

Oorspronkelijk stond er naast het interview ook een potje tennis gepland tussen Okker en de fenomenale interviewster en voormalig top tennisster Marcella Mesker. Door ijzel kon dat helaas niet doorgaan, maar de pret in het clubhuis was er niet minder om. Okker werd warm ontvangen door generatiegenoten van “HLTC Old Harlem,” die in de jaren ’60 ook al op HLTC speelden.

In het clubhuis vonden boeiende interviews plaats, onder andere met Okkers zus Kea Onstein-Okker, die in de jaren ’60 ook in het eerste team van HLTC speelde. 

Voormalig HLTC-voorzitter Harry Francken deelde herinneringen aan zijn tijd als 10-jarige ballenjongen voor Okker tijdens een belangrijke wedstrijd op HLTC.

Ondanks de traditionele uitstraling van HLTC als een florerende familieclub, was het opmerkelijk dat de club in 1893 al een vrouwelijke voorzitter had, freule mejuffrouw Suermondt. Dit was nog voor de oprichting van de KNLTB in 1899 en voordat de ‘K’ van Koninklijk aan de KNLTB werd toegevoegd.

Na de interviews volgde een gezellig samenzijn met ‘HLTC Old Harlem’ en het huidige bestuur van HLTC. Het bestuur nodigde Tom Okker en Marcella Mesker van harte uit om, als het weer het toelaat, bij het 140-jarig bestaan van HLTC in 2025 de openingsrally van het lustrum te spelen.

Tom Okker, de eerste Nederlander die de derde plek op de wereldranglijst voor tennis bereikte en in de dubbel zelfs de eerste plaats, maakte geschiedenis. In 1978 moest Okker in de halve finale van Wimbledon zijn meerdere erkennen in Bjorn Borg, die dat jaar voor de derde keer Wimbledon won. 

bekijk de hele agenda