Mendelcollege 31e Topsport Talentschool van Nederland

Het Mendelcollege is nu dan écht Topsport Talentschool. De middelbare school in Haarlem-Noord zet zich al jaren in voor leerlingen die sporten op hoog niveau combineren met hun schoolwerk. Die inzet is nu beloond. Rector Jan-Mathijs Heinemeijer kreeg, samen met een viertal Mendel-talenten, het bordje ‘Topsport Talentschool’ uitgereikt. Het bordje werd overhandigd door Tom de Groen, landelijk topsport talentcoördinator van het Expertisecentrum VO & Topsport.

Het Mendelcollege is de 31e school in Nederland die zich Topsport Talentschool mag noemen. Eén van de voordelen daarvan, is dat het Mendelcollege voortaan zelf bevoegd is om leerlingen met een topsportstatus ontheffingen en andere speciale faciliteiten te bieden. Tot nu toe moest het Mendel dit voor iedere leerling individueel aanvragen. Momenteel zitten er ruim 50 talenten met een zogenoemde LOOT-status op het Mendelcollege, met daarbij nog eens ongeveer 100 leerlingen die op hoog niveau sporten.

Bij de uitreiking waren aanwezig (op de foto van links naar rechts): Jason Mettes (basketball, Triple ThreaT), Tim Hanemaaijer (honkbal, Rabbits Baseball Academy), Jan-Mattijs Heinemeijer, Tom de Groen,  Kaylie Nuyten (judo, Kenamju), Lennart Stut (Topsportcoördinator Mendelcollege) en Tiffany Pieters (voetbal, Telstar).

 

 

bekijk de hele agenda