Mooi NK-weekend BATO-turnsters

In het weekend van 25 en 26 juni kwamen meerdere turnsters van BATO Haarlem in actie op het NK turnen in Rotterdam. Naast waardevolle toernooi-ervaring kwamen ze thuis met twee zilveren en één gouden medaille.

Zowel op de meerkamp als op het onderdeel sprong wist Chemène Lamaitre beslag te leggen op de tweede plaats, in de categorie junioren. Ook Tara Hanaseth en Kelsey Hommes kwamen uit in deze categorie, waarbij Kelsey de eerste plaats wist te halen op het toestel balk, terwijl Tara tijdens het hele NK goede progressie heeft laten zien.

De jeugdturnsters Klaske de Kwant, Annemijn Bik, Jezzie Eelman en Noor van Nuenen turnden voor het eerst een wedstrijd op het grote podium van Ahoy. Alle vier waren ze hun zenuwen goed de baas: met weinig tot geen fouten draaiden ze allemaal een mooie wedstrijd in de meerkamp. Dit werd beloond met een finaleplaats sprong voor Noor en balk voor Klaske.

Last but not least kwam Floor Sloof, voor het eerst, in actie als senior turnster. Zij wist als jongste senior de vloerfinale te halen. Helaas kreeg zij twee waarde-pirouetten niet toegekend en werd zij op 0.05 punten vierde. Net naast het podium dus, maar evengoed een prachtige prestatie.

De trainers gaven aan supertrots te zijn op de turnsters, een prachtig team om naar de kijken. Niet alleen op de wedstrijdvloer, maar ook vanaf de tribune werden ze flink gesteund.

Nu begint het nagelbijten en wordt komende week bekend of, en zo ja welke van de BATO-turnsters zich geplaatst hebben voor een van de trajecten voor het Europees Kampioenschap en de European Youth Olympic Games.

bekijk de hele agenda