Talent Mitch Kolkman

Mitch Kolkman begon op zijn 4e jaar met voetballen. Daarnaast startte hij na het halen van zijn zwemdiploma’s met wedstrijdzwemmen. Ook ging hij wel eens wielrennen met zijn vader en deed hij het goed bij de coopertest op school. Niet vreemd dus dat hij drie jaar geleden op een talentendag ontdekte dat triatlon helemaal zíjn sport was. De 18-jarige triatleet ging trainen bij het Regionaal Trainingscentrum in Alkmaar. Vorig jaar haalde hij de 4e plaats op het NK en de 2e plaats bij de Super League Triathlon. Daarmee kwalificeerde hij zich voor het EK, dat door corona helaas niet doorging.

Dit jaar ging Mitch opnieuw voor EK-kwalificatie. In eerste instantie liep dat uit op een teleurstelling en wist hij bij de kwalificatiewedstrijden niet hoog genoeg te eindigen om voor het EK in aanmerking te komen. Er volgde een herkansing en die kans greep Mitch met beide handen aan. Bij de Europe Triathlon Cup 2021 in Caorle (Italië) haalde Mitch de 7e plaats (van 30 deelnemers), op slechts 15 seconden van de winnaar. Dankzij die prestatie kreeg Mitch een wildcard toebedeeld en reist hij nu alsnog af naar het jeugd-EK, dat plaatsvindt in Kitzbuhel in Oostenrijk.

De geboren en getogen Haarlemmer traint inmiddels bij het Nationale Topsportcentrum in Sittard, waar hij op kamers woont. Zijn ultieme doel is het halen van de Olympische Spelen in 2024 of 2028. Mitch: ‘Dat is natuurlijk de ultieme droom, maar ik wil vooral plezier in mijn sport houden. Je kunt nog zoveel andere mooie momenten beleven in je sport. Momenteel wil ik vooral meer ervaring opdoen op buitenlandse toernooien en zo een ranking opbouwen om bij grote wedstrijden te kunnen starten.’

Help Mitch om zijn (Olympische) dromen waar te maken! Steun zijn crowdfunding-campagne (t/m 1 juli 2021) via www.talentboek.nl/haarlem.

bekijk de hele agenda