Wedstrijd in Oostenrijk voor turnsters BATO Haarlem

Van 31 maart tot en met 3 april waren turnsters Klaske de Kwant, Noor van Nuenen, Annemijn Bik, Noor Brand en Milyssa Chan – samen met trainers Joey Roberti en Annabelle Schmidt – voor een wedstrijd in Oostenrijk. Helaas kon Jezzie Eelman op het allerlaatste moment niet mee.

Op donderdag vertrokken ze met een busje in de middag richting Duitsland. Na een overnachting in Duitsland ging de reis door naar Innsbruck. Op zaterdag was de wedstrijd, het was een lange dag (5,5uur) maar het is goed gegaan! Natuurlijk waren er veel verbeterpunten, maar de meiden turnden netjes, waren blij en vonden het vooral heel erg gaaf.

Klaske turnde een superwedstrijd met heel veel nieuwe elementen; flikloop en losse overslag op balk en dubbelschroef op vloer. Klaske werd daarmee heel knap 7e. Noor van Nuenen turnde een mooie brugoefening en liet zien hoe goed ze kan doorzetten op balk. Noor eindigde op een prima 11e plaats. Annemijn was niet helemaal fit, maar ondanks dat heeft ze het heel goed gedaan. Dubbel flik voor het eerst op balk en reus streksalto van brug. Annemijn eindigde als jeugd1 als 14e.

Noor Brand liet deze wedstrijd zien hoe prachtig ze kan turnen met haar mooie uitstraling; klaar voor nieuwe elementen. Noor werd in dit veld als jeugd1 37e. Milyssa turnt pas 1,5 jaar met de topsportgroep mee en liet goede oefeningen zien. Met als hoogtepunt haar losse radslag op balk. Milyssa eindigde op plaats 47. In totaal deden er 82 turnsters mee, dus een hele goede prestatie van het hele team.

Komend weekend turnen er twee teams van BATO in Ljubljana.

www.batohaarlem.nl

bekijk de hele agenda