Scheurkalender over HFC Haarlem

Met het faillissement van HFC Haarlem kwam er een einde aan betaald voetbal in Haarlem en aan ruim 120 jaar rood-blauwe voetbalgeschiedenis. Om die geschiedenis en de herinnering aan ‘de Roodbroeken’ levend te houden, is er nu de HFC Haarlem Scheurkalender 2022.

Het initiatief voor de kalender komt van Edwin Struis, die de liefde voor de club van huis uit meekreeg en zelf in de jeugdopleiding van de club uitkwam. Toen hij een scheurkalender over FC Amsterdam zag, een club die veel korter heeft bestaan dan HFC Haarlem, ontstond direct het idee om een Haarlemse variant te maken. Struis verzamelde een groep schrijvers om zich heen waarmee hij materiaal verzamelde – meer dan genoeg om een jaar mee te vullen.

Het leidde tot een fraaie verzameling anekdotes, foto’s, quizvragen, verjaardagen van club-prominenten, feitjes en cijfers. Daarbij komen niet alleen de welbekende hoogtepunten als landskampioenschap en Europees voetbal aan bod, maar ook degradaties, mislukte aankopen en natuurlijk het uiteindelijke faillissement. Dankzij de gevarieerde inhoud is deze scheurkalender een must-have voor iedere (Haarlemse) voetballiefhebber.

De Scheurkalender is voor € 14,95 te koop, onder meer bij Huijg Sport, Athenaeum, De Vries, Muys, Jopo de Pojo, café De Zwaan, de Kennemer Boekhandel, Blokker Heemstede, Museum Haarlem en verschillende Ako’s.

bekijk de hele agenda